OMI-fysioterapia

Olen aloittanut fysioterapian jatko-opinnot syksyllä 2015. Opiskelen työn ohessa kliinistä ortopedistä lääketiedettä (OMI, eli Orthopaedic Medicine International), joka on diagnosointia ja ei-operatiivista hoitoa tuki- ja liikuntaelimien pehmytkudoksille (lihakset, jänteet, nivelsiteet, nivelet, nivelkapselit ja limapussit). Kesällä 2018 suoritin Basic- tutkinnon ja nyt opiskelu jatkuu kohti advanced- tutkintoa, koulutuksen kesto on noin 3-6 vuotta riippuen mille tasolle kouluttautuu.

Kliininen ortopedinen lääketiede on Tri. James H. Cyriax, M.D., M.R.C.P., F.C.S.P. (1904–1985) kehittämä diagnosointi- ja hoitomenetelmä. Tri. James H. Cyriax oli sisätautilääkäri ja ortopedi Lontoossa. Nykyisin toimintaa kehittää ja valvoo OMI Global, jonka alaisuudessa OMI Finland toimii.

Ortopedinen lääketiede on haasteellista, mutta palkitsevaa, koska välineet tarkan diagnoosin tekemiseen ovat yksinkertaiset: potilaan sairaushistoria ja kliininen tutkimus. Ortopedisessä lääketieteessä tekniset tutkimukset, kuten röntgen, CT ja MRI ovat merkitykseltään vähäisiä ja joissakin tapauksissa voivat antaa jopa harhaanjohtavaa tietoa. Teknisiä tutkimuksia suositellaan kuitenkin, kun on epäilys vakavasta sairaudesta tai ennen kirurgisia toimenpiteitä. Kun sairaushistorian ja kliinisen tutkimuksen jälkeen on saatu selville selkeä diagnoosi, voidaan hoidot aloittaa.

Ortopedinen lääketiede tarjoaa erilaisia hoitomuotoja, kuten injektiohoitoa (OMI-lääkäri), nivelten ja rangan manipulointia, venytyshoitoa, mobilisointia, nivelkapselin venytystä, syvää poikittaista hierontaa ja ehkäiseviä toimenpiteitä. Eri hoitomuodot edellyttävät tiivistä yhteistyötä OMI-lääkäreiden ja OMI-fysioterapeuttien välillä, tällä tavoin saavutetaan parhaimmat hoitotulokset.

Lähde ja lisätietoa: www.ominorden.com